måndag 15 december 2008

Jordbävning!

Märkligt. Här går vi och deltar i "Preparedness Fair", genomlever "The Great Southern Californian ShakeOut", fyller förrådet med torrvaror, vatten och andra förnödenheter, lär oss "drop, cover and hold on", allt för att vara beredda när "The Big One", den stora jordbävningen, inträffar.
     Och så inträffar den - i Skåne! Närmare 5 på Richterskalan och den kraftigaste jordbävningen i Sverige på kanske 50 år. Här borta har vi inte känt ens ett litet darr sedan vi kom hit, trots att det påstås inträffa jordbävningar här dagligen. Eftersom det verkar ha gått bra i Skåne får man ju tillåta sig att se det komiska i hela grejen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Ja, visst var det lite otippat? Jag hade med anledning av skåneskalvet precis tänkt maila och fråga hur ni upplevde alla småskalv som jag trodde ni kände lite titt som tätt - men så verkar alltså inte vara fallet... Detta är första gången, tror jag, som Sverige kvalat in på U.S. Geological Surveys jordbävningskarta. Se själv på http://earthquake.usgs.gov! (Där kan man också se att det varit 24 jordbävningar i era trakter senaste veckan!)

Ha det bra!

/Fredde