onsdag 17 december 2008

Mera engelska

Via lustiga omvägar hamnade jag i dag på Komvux Gotlands hemsida, där man kan göra ett diagnostiskt test i engelska. Jag kunde inte motstå frestelsen, utan gjorde testet. Den automatiska rättningen visade att jag hade alla rätt och gav även följande information.

"Rekommendation
Du har tillräkligt med förkunskaper för att söka en gymnasial kurs i engelska."

Va? För det första kan man ju fundera på om man behöver gå en sådan kurs om man spikar testet. För det andra är det tveksamt om kursledningen har tillräkligt med förkunskaper för att leda kursen...

måndag 15 december 2008

Jordbävning!

Märkligt. Här går vi och deltar i "Preparedness Fair", genomlever "The Great Southern Californian ShakeOut", fyller förrådet med torrvaror, vatten och andra förnödenheter, lär oss "drop, cover and hold on", allt för att vara beredda när "The Big One", den stora jordbävningen, inträffar.
     Och så inträffar den - i Skåne! Närmare 5 på Richterskalan och den kraftigaste jordbävningen i Sverige på kanske 50 år. Här borta har vi inte känt ens ett litet darr sedan vi kom hit, trots att det påstås inträffa jordbävningar här dagligen. Eftersom det verkar ha gått bra i Skåne får man ju tillåta sig att se det komiska i hela grejen!

Julbåtar och annat

I helgen var familjen Lundström på besök från San Diego. Vi hade bjudit in dem för att vi gemensamt skulle kunna beskåda den årliga julbåtparaden här i Marina Del Rey på lördagskvällen. En galet evenemang, där båtarna kläs i tusentals lampor och utrustas med lysande renar, tomtar, granar, snögubbar, skorstenar, julklappssäckar och allt annat juligt. Sedan lägger man till en ljudanläggning och så spelar man julsånger på högsta volym, medan man sakta glider fram genom marinan och imponerar på åskadarna. Och vi blev imponerade!
     Dagen efter var en klar och solig dag, med härlig luft som för ovanlighetens skull tillät oss att skåda bergen bortom Malibu i nordväst och Long Beach i söder. Men framförallt kunde vi beskåda surfarna! Vår strand är normalt inte den bästa för surfning, för den är inte tillräckligt långgrund. Men i söndags var det extremt högvatten, som i kombination med dyningarna efter en västlig storm gav helt perfekta surfvågor även hos oss. Vissa av surfarna kunde sina saker - de hoppade, svängde runt på en femöring, dök med brädan genom vågorna och hade verkligen full kontroll på både vågor och utrustning. Så då blev vi imponerade igen!
     Sedan blev det glass i solen. Det finns en glasskedja här borta som heter Cold Stone och som gör helt makalös glass - och oturligt nog ligger det en sådan affär alldeles nära oss, så det händer liksom bara titt som tätt att man slinker in där och sekunder senare står med en gigantisk våffla med hemgjord glass blandad med cookies och godis och... Lägg därtill en caffe latte från Starbucks på andra sidan gatan, så är lyckan gjord den dagen. Och en veckas boot camp omintetgjort...
     Apropå boot camp. I morse (måndag) regnade det. Och eftersom ingenting är lagom här borta vräkte det ned - det kom liksom kompakt vatten över en, som om någon stod och slängde hinkar med vatten över en, om och om igen. Hur många tror ni då kom till träningen? Kanske 25, som vanligt? Eller kanske 10, med hänsyn till vädret? Rätt svar: en (1). Har man sprungit fjällmaraton på myrmark i flera timmars ösregn låter man inte fysisk aktivitet hindras av lite vatten!
     Lite bilder från båtparaden och söndagspromenaden hittar ni här. http://picasaweb.google.com/sara.modig/LundstrMsPBesKMM#