tisdag 11 november 2008

Stackars Michael Palin...

På YouTube finns det så många godbitar - jag kan bli sittande i timmar, där jakten på en viss låt från 1970-talet kan ta omvägar via dirigenter i Budapest, sångförsök med efterföljande öldrickning i någons garage, lego-animationer av Ghostbusters, parkour-uppvisningar med instruktioner till hur man gör en 360-graderssväng mot en husvägg för att slutligen landa - för vilken gång i ordningen vet jag inte - i något som handlar om Sarah Palin.
     Naturligtvis kan man se den ultimata parodin på Sarah Palin i klippen från Saturday Night Live. Eller varför inte någon av de samlingar av verkliga intervjuer med Sarah Palin (slå t.ex. på "Sarah Palin's greatest"), som skulle kunna vara en parodi i sig - om det inte var för det faktum att hon faktiskt var nära att bli USA:s vicepresident. Men i dag landade jag i en intervju med John Cleese, som vid något tillfälle under kampanjerna utfrågas om sin syn på presidentvalet, debatterna och behovet av förändring i USA.
     Cleese levererar många mycket genomtänkta synpunkter på det amerikanska folket och dess ledarskapsideal, hur det kunde komma sig att George W. Bush blev vald och hur USA sedan dess blivit behandlat som en byfåne i det internationella samfundet.
     Så får han frågan vad han anser om Sarah Palin. Cleese brister ut i ett gapflabb... Sedan säger han mer eller mindre att Sarah Palin är helt obegåvad för uppgiften och trots det kampanjar som partner till en 72-åring som precis överlevt cancer; "Monty Python skulle ha kunnat skriva detta", säger Cleese. Också tillägger han att Sarah Palin är som "a nice looking parrot" som talar vackert och korrekt men utan att förstå innebörden i de ord hon säger. Som avslutning vänder sig Cleese mot kameran och säger: "I'm sorry, Michael Palin, to say you're not the funniest Palin anymore, because you're not.".
     Hela klippet kan ses på http://www.youtube.com/watch?v=WR3eUjD6y6o&feature=iv&annotation_id=event_519467. Slår man f.ö. på Monty Python på YouTube får man 33 500 träffar, så det finns att göra...

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för tips! Återgäldar med något jag hittade under "Liknande videoklipp"-rubriken till just det John Cleese-klippet: Ett tal på tio minuter som Obama håller vid en middag där han utöver alla andra retoriska förmågor han besitter också visar en imponerande komisk timing... (Han måste dessutom ha universums mest kompetenta talskrivarteam). Sök på "Funniest Obama video yet!" (Se också McCains tal vid samma middag och notera hur förödande BRISTEN på timing kan vara.)

/F.