söndag 9 november 2008

Tomt i huset - vad gör man då?

Familjen Bjessmo har åkt, lägenheten ekar tom, vuxen-samtalen har satts på "hold". Vad gör man då? Tja, vi bor ju i L.A., så vi tar en sväng med bilen! Sara och Andreas tycker att det är toppen att cruisa omkring och bara titta, peka och ta in allt som finns här - de oändliga vägarna, de otaliga människorna, den ofantliga mångfalden. Men de otåliga telningarna i baksätet är inte lika roade. I alla fall inte lika länge.
     Man får försöka roa dem med att berätta om vad det är vi ser och var vi är. Kul ett tag. Man får sätta på radion och lyssna på glad musik. Kul ett tag - tills reklamen kommer. Man får leta fram någon skiva att lyssna på. Kul ett tag. Men vi har i alla fall en nyinförskaffad skiva med Stevie Wonder som funkar riktigt bra, för hela familjen. Hemma har vi också en skiva med samme Stevie, där bl.a. "Isn't she lovely" finns med - en av tjejernas favoritlåtar. När det gick upp för Alice att Stevie nu finns i vår bil här i USA blev hon bekymrad och sade fundersamt: "Jag undrar om Stevie finns kvar i Sverige i vår bil när vi kommer hem.". Det kan man undra!
     Nå, till slut blir allt bilåkande och tittande bara för tråkigt för tjejerna - de vill göra något. En lekpark är toppen att leka av sig i, men i går när vi skulle roa oss själva efter Bjessmos avfärd hann det bli mörkt innan vi kom att tänka på lekparker, så det blev inget med det. Tjejerna tyckte då att vi i stället kunde åka och shoppa - det gillar de skarpt.
     Andreas är inte lika road av shopping (även om hela bilutflykten kom sig av att vi skulle åka och kolla på en smoking åt just denne Andreas...) och uttryckte som sin åsikt att det måste finnas något annat att göra än att shoppa. Nej, det tyckte inte Cecilia, men hon fann snabbt på råd och föreslog att under tiden som familjens kvinnor shoppade kunde väl pappa och Jesper sitta kvar i bilen och lyssna på radio (det har hänt några gånger när Sara har hoppat ur för att kompletteringshandla lite mat eller välling).
     Efter vissa överläggningar mellan de vuxna i framsätet gav Andreas med sig angående shoppingen - i det stora shoppingcentrumet "Beverly Center" borde det ju finnas skjortor av det slag som Andreas faktiskt behöver. Så det fick bli shopping för alla, helt enkelt - igen.
     Att hela familjen skulle shoppa hade Cecilia inte snappat, så när bilen hade parkerats långt inne i ett gigantiskt, mörkt, ogästvänligt parkeringsgarage och motorn just hade stängts av, knäppte Cecilia snabbt som 17 av sig säkerhetsbältet, hoppade ut ur bilen och ropade in till oss som satt kvar: "Okej pappa, hej då! Ha det så trevligt med Jesper!".
     Dråpligt!

Inga kommentarer: