lördag 13 september 2008

A dream come true!

Jag har en CD hemma, som har snurrat och snurrat år ut och år in - jag tröttnar aldrig på den! Skivan heter Greg Mathieson The Baked Potato Super Live och är inspelad på jazzklubben The Baked Potato här i L.A. på tidigt 1980-tal (Greg Mathieson är keyboardist - helt sanslöst svängig). Ända sedan dess har jag velat gå på The Baked Potato någon gång i livet. Kunde det dessutom vara någon gammal husgud som spelade skulle det smaka mumma.
     Well - kolla skylten på bilden. GREG MATHIESON LIVE PÅ THE BAKED POTATO!!! Sån tur kan ju ingen ha, det går ju bara inte. Och vilka har han med sig? Några av världens främsta på respektive instrument, vad ger man? Abraham Laboriel på bas (jadå, han hoppar fortfarande omkring och slår på basen på sitt typiska sätt, 25 år senare - håret har grånat, det är allt!), Justo Almario på träblås och Bill Maxwell på trummor.
     Jag var givetvis där. Och det var hur bra som helst. Men mer om det senare - nu väntar horisontalläge och sedan upp med tuppen för att fara till San Diego och hälsa på Lundströms. Hårt liv!

1 kommentar:

Karin/Staffan sa...

I brist på en potatisbar får vi nöja oss med fiket på Östra station. I går kväll hade fiket lämnat de slitna lokalerna vid stationen och flyttat ut till biblioteket på KTH. Anledningen var att KTH bjöd på konsert med 200 blåsare (däribland Vallentuna Blåsorkester)- en konsert som avslutades med Händels "Musiken till ett kungligt fyrverkeri". Det var inte bara musik utan också de olika satserna ackompanjerades av till musiken anpassat fyrverkeri. Det var faktiskt häftigt att stå på den mörka borggården och ha orkestern och fyrverkerierna i blickfånget. Även månen tittade på.

Förutom musik av Händel spelades också fyra låtar av Leroy Anderson. Därmed fick vi en omedelbar koppling mellan USA och Sverige. LA (=Leroy Anderson) var svenskättling (båda föräldrarna kom från Sverige) och styckena presenterades av LA:s son Rolf Anderson.

Nu är det lingonskogen som gäller - det är inte så tokigt när solens skiner och temperaturen just nått över 10-gradersstrecket.

Staffan