söndag 7 september 2008

Jätte-jetlag...

Tidsomställningen är sinnesjukt jobbig! De fem i familjen faller i sömn helt okontrollerat och sover på de mest konstiga ställen och tidpunkter - Jesper sover just nu på golvet i gästrummet, efter att först ha somnat under soffbordet. Efter den långa promenaden i går somnade Alice på soffan och sov sedan på Saras axlar under promenad nr 2, till "Mother's Beach" inne i marinan. Väl där kom vi på den briljanta idén att gå på restaurang. Där somnade Alice redan innan vi hunnit beställa någon mat, Cecilia precis innan hennes mat serverades och Andreas ungefär halvvägs in i sin mat. Sedan raglade alla ut till den beställda taxin, som tog oss den knappa kilometern hem. Ren tur gjorde att vi hann fram till sängarna innan det var för sent - alla låg som klubbade sälar före kl. 21. En lördagkväll.
     Ja, ja - ett effektivt sätt att vända dygnsrytmen snabbt, hann jag tänka innan allt blev svart. Sedan blev allt ljust - redan kl. 03! Då vaknade Alice och Cecilia och var pigga som mörtar och hungriga som vargar. Sara tog första dusten med att försöka övertyga dem om att det var natt och att vi inte skulle äta. Jesper vaknade kl. 04.30 och var inte mottaglig för argument angående dygnsvila eller begränsat födointag. Så upp och in till köket för att värma mjölk. Den gjorde honom tydligen vrålhungrig, så strax iväg igen för att göra gröt. Då var det ju kört att åberopa tidpunkten som en återhållande faktor på ätandet för resten av familjen, så fram med korvar, äggröra, rostat bröd, juice och kaffe. Och givetvis Cecilias doggy-bag från restaurangen, med fyra orörda hamburgare och pommes.
     Sedan lägrade sig ett sällan upplevt lugn och det var faktiskt riktigt mysigt - den gasoldrivna brasan i öppna spisen gjorde inte saken sämre. Men nu börjar klockan närma sig 07 och man är så slut att det är dags att gå och lägga sig igen. Yippikayey!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallå!

Härligt att se att ni kommit fram! Märkligt samtidigt, i onsdags satt vi i höstsolen hos Norrbys - och nu är ni där, så långt borta... Kul med bloggen, keep up! Lägg gärna ut bostadsadressen så att man kan google-eartha in er!

Vi hörs!

/Fredde.