torsdag 11 september 2008

En bra dag!


Ett fordon införskaffat! Ingenting mindre än en äkta Radio Flyer Big Red Classic ATW no 1800W av 2008 års modell! Tvåbensdrift, tar sig fram i princip överallt (ibland kanske lasten saknas när man är framme, men fram kommer man!). BioPower - motorn går på i princip allt organiskt, kan gå hur långt som helst på socker. Det enda är väl att den är trögstartad på morgnarna och att den lätt blir överhettad... Premiärturen som gick till Mothers' Beach klarades på ca 20 minuter, sedan var det tankpaus med yoghurt och ägg m.m.
     På eftermiddagen/kvällen strosade vi i Santa Monica och särskilt Third Street Promenade, som alla guideböcker talar sig varma för. Med L.A.-mått mätt var den ju fantastisk - inga bilar, utan en ren gågata med butiker och kaféer. Som Svartbäcksgatan i Uppsala ungefär, eller Sergelarkaden i Stockholm... Nähä! säger min fru, betydligt charmigare! OK , som Biblioteksgatan då, fast något hundratal meter längre. Det bästa var dock att vi sprang på en belgisk bekantskap, i form av den helt fantastiskt mysiga cafékedjan Le Pain Quotidien. Förutom att de har suveränt bröd, gott kaffe och de obligatoriska våfflorna finns det alltid ett låååångt bord i mitten, som skapar bra stämning åt hela stället. Märkligt att ett bord kan göra det, men så är det faktiskt. I Bryssel var det poppis att käka sena och sjukt långa frukostar vid sådana bord, så det var goda minnen som väcktes till liv.
     Lite bilder från dagens semesterliknande aktiviteter finns på denna länk: http://picasaweb.google.se/sara.modig/NyaFordonetLiteBadOchLiteFika?authkey=H8uwghWj56Y#

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena. Hoppas att ni har det bra och roligt.LÄNGTAR som bara den tills vi ska åka!
Hälsa alla!
// Alexander Gullersbo