onsdag 8 oktober 2008

Allt är större i USA

Det är faktiskt galet hur stort allting är i det här landet. Mjölk- och juiceförpackningarna är på 1 gallon (=3,8 l), pizzorna är stora som bildäck, motorvägarna är fyr- eller femfiliga i vardera riktningen, bilarna är som bussar, spisarna är som kylskåp och kylskåpen är som garderobsväggar.
     Och människorna! De är kanske inte stora, men många. Bara här i L.A. bor det fler människor än i Sverige och Norge tillsammans. I 2008 års final i American Idol ringdes det in ca 97,5 miljoner telefonröster (David Cook vann - grym röst!). Och i går var det stor debatt i TV mellan Obama och McCain. Allmänheten hade fått skicka in frågor i förväg, där några frågor alltså skulle väljas ut och ställas till debattörerna. Kul jobb att sortera de frågorna - det kom in över SEX MILJONER frågor.
     Och avstånden! Sara var ju på konferens i Washington D.C. förra helgen och funderade på om hon skulle åka nattåg dit. Javisst - om hon hade haft TRE nätter och lika många dagar på sig att resa på, då hade det kanske varit ett alternativ. I stället tog hon ett kvällsflyg - smidigt, eller hur? Det var bara det att flygresan tog fem timmar och med tre timmars tidskillnad mellan L.A. och D.C. landade hon halv sex på morgonen lokal tid och gick därmed miste om en hel natts sömn. Tänkte inte på det!

Inga kommentarer: