söndag 5 oktober 2008

Cash is king...

I går for vi på utflykt till en gigantisk "Kids Faire" i Orange County ("OC", för dem som har koll på TV-serier). Resan dit tog drygt trekvart och det kändes som att det tog lika lång tid att gå över den fullständigt gigantiska parkeringsplatsen, från bilen till entrén. Väl framme visade det sig att man inte kunde betala med kort i kassan. Rotande i alla fickor ledde till att 18 skrynkliga dollar kunde ge oss fri lejd in till det väntande paradiset. Med endast åtta dollar kvar styrde vi kosan mot närmaste ATM/bankomat. In med kortet och ut med - en lapp som sa att det inte bidde någe mera. In med nästa kort och - visst ja, det kortet hade jag ingen pinkod till. Fram med det tredje kortet och - visst ja, det kortet låg i den andra plånboken, som var kvar hemma.
     Alltså, en ridtur för ett barn på en kamel kostade 9 dollar. En treminuterslek i något bungyjumpliknande kostade lika mycket. Sedan fanns det hoppborgar och minitåg och allt möjligt skoj, men allt kostade pengar. Vad betalade jag inträde för egentligen? Med åtta dollar på fickan lommade en ensam far med tre barn, varav två med vidöppna och glittrande ögon över allt kul som fanns att göra, runt på marknaden för att leta gratisgrejer.
     Vi såg en vilda västern-show, som var lite för läskig, tyckte tjejerna. Vi fick två små tandkrämstuber och klistermärken i form av en tand med bokstäverna OC på. Vi lyckades smyga in i ett tält och fixa ballonger som man kunde klistra ögon, öron och munnar på. Vi fick rosa prinsesskronor i papp av något vattenbolag. Och vi fick två små påsar med gelébjörnar och ett A4-papper med en labyrint, där man skulle hjälpa en gelébjörn att hitta hem till sitt ide. Hur kul som helst...
     Som tur var hade vi i alla fall gjort en stadig matsäck, så vi kunde sätta oss vid ett bord och avnjuta en riktigt smarrig lunch. När vi satt där fick vi syn på ett litet Skansenliknande område alldeles utanför marknaden, där det fanns möjlighet att titta på och klappa djur. Dit gick vi och kollade på när man mjölkade kor. Vi kollade också på gigantiska grisar, normalstora höns och, något otippat, lamadjur. Och så kunde tjejerna hoppa omkring bland höbalar. Så det blev en rätt OK utflykt ändå!
     I dag har Cecilia noterat att jag har hittat mitt tredje bankkort och frankt förklarat att då åker vi tillbaka till marknaden, pappa! Jag har dock ingen lust längre. Som substitut får tjejerna kolla på så många avsnitt av Dora, Diego, Kim Possible, Max & Ruby m.m. som de orkar med. Eftersom allt är på engelska (resp. lite spanska) är det bara bra att de tittar, intalar jag mig. De lär sig otroligt mycket på det! "Oops, sorry!" utbrast Alice häromdagen när jag sa till henne om något och hon förklarade att så säger aporna i Diego när de har gjort något tokigt. Touché!
     Jag lägger upp lite bilder, inte bara från utflykten i går. Vissa läsare är mer svältfödda än andra på bilder av våra barn :-)

Inga kommentarer: