lördag 11 oktober 2008

Fest i dag igen!

I dag kom Sara på att hon skulle på en halvdagskonferens i Pasadena, bortom L.A.:s downtown och bortom Lilla walkie-talkie, som Cecilia kallar Little Tokyo. Så upp med tuppen, snabb frukost och i väg - men först efter att Andreas konsulterat GoogleMaps och kollat exakt hur vi skulle åka. Ingen repris på gårdagens irrfärder!
     Efter att ha släppt Sara vid CalTech i Pasadena (som f.ö. är en egen stad), där konferensen skulle vara, åkte resten av gänget vidare till Kidspace Children's Museum. Det blev en riktig heldag! Vi började vid lekplatserna utanför museet strax efter kl. 9 och slutade vid samma lekplatser vid 15-tiden.
     Stället kryllar av klättertorn, klätterväggar och klätterställningar, samtidigt som det finns ett helt hus som handlar om insekter och som bjuder på en gigantisk myrstack som man kan krypa i och leka myra, genom gångar och håligheter. Man kan pröva på hur det är att se som en myra, genom att stoppa in huvet i något slags myrmask och sedan försöka pilla ihop några byggklossar.
     En tjusig och helt äkta bikupa i genomskärning och med glasruta mellan oss och bina kunde man stå länge framför och titta på drönarna och dronningen och försöka tyda de olika bidanserna som avslöjar var nektaren finns och hur man flyger dit. En jeep är ju alltid kul att sitta i och jordbävningsavdelningen med muller och vibrerande golv var inte heller så dum.
     Ute på gården väntade ett ringlande vägnät för trehjulingar, barnsliga fontäner, vattenlek, trum- och dansuppvisning, klättring i spindelnät, klättring på klättervägg, klättring i konstgjort rotsystem, klättring lite här och där, specialbyggd lekpark för småttingar som Jesper, undervisning i line-dance, undervisning i hur man poppar popcorn av en hel majskolv, byggplats för jätteklossar i gummi och plast och jag vet inte allt. Som tur var fanns det även kaffe, så föräldrarna kunde ha något att se fram emot lite då och då.
     Efter en rätt snabb bilresa hem på fyra olika freeways firade vi med lite fika - vi måste ju äta upp resterna av godsakerna från Jespers ettårskalas, tänkte vi. När vi hade fikat klart slängde Sara resterna av den härligt kladdiga chokladkakan och gick för att göra något. När hon kom tillbaka till köket satt Jesper där och firade själv för fulla muggar! Han hade fiskat fram kakresterna ur sophinken och slickade faten för allt han var värd. Så nu är Sara på IKEA och köper barnsäkerhetsprylar!
     Lite bilder från dagens utflykt hittar ni här:

Inga kommentarer: