söndag 1 februari 2009

Lediga lördag



Efter ett intensivt nedläggande av Los Angeles-kontoret - packande, slängande och skickande av paket - vaknade Sara igår lördag på utflyktshumör. Lite panikkänsla inför våra blott fem helger innan hemresa bidrog till stämningen - vad har vi inte hunnit med av alla våra ambitiösa planer, vad vill vi absolut göra, vad får anstå till en ev. framtida återkomst?

Newport Beach har vi pratat om att se, bl.a. för att spana in en av de häftigaste surfvågorna på västkusten, "the Wedge". Men i övrigt, då, vad göra i Newport? Snabb koll på nätet - OK, verkar som att det ska finnas något slags mininöjesfält med pariserhjul och arkadhall. Bra, då kommer tjejerna att tycka att det är lite kul i Newport Beach - Let's go! 

20 grader varmt, strålande sol från klarblå himmel, PCH1 längs havet där människor njuter av sand, strand och vågor. Väl framme i Newport Beach var semesterstämningen total - flipflops, bikinitoppar och beachshorts vart än man vände sig. Folk på hyrcyklar och med surfingbrädor på axeln. Klick - som ett tryck på knappen och så infinner sig känslan av total ledighet... Mallis, Gran Canaria, vårt kära Smögen - känslan därifrån liksom. Tjejerna fixade lördagsgodis på arkadhallen (OK, med viss hjälp av mig och Andreas), cirkushästarna på karusellen var lika kul som alltid och efter viss initial rädsla gav Alice och Cecilia efter och följde med Andreas upp i det lilla pariserhjulet. De var nöjda efteråt! 

En liten biltur genom den minst sagt tätbebyggda Balboahalvön gjorde att Hässelby plötsligt ter sig glesbebyggt. De nybyggda husen i varierande stilar låg i princip vägg i vägg med varandra på obefintliga tomter. Vad ska man med tomt till när man har en kanal som leder ut i Stilla havet direkt utanför altandörren?  

Så styrde vi kosan österut mot Downtown Disney för dagens andra planerade besök: Rainforest Café. Vi stötte på restaurangen/shopen första gången i San Francisco. Eftersom det är ca 20 minuter mellan Newport Beach och Disneyland Resort, där kedjan har en filial, hade vi bestämt oss för att inta kvällsvarden där. Downtown Disney är inte en del av nöjesparkerna, utan ett restaurang- och shoppingområde där man kan ströva fritt utan att erlägga inträde. Att det finns annat att spendera pengarna på är väl självklart. Cillas och Alices sista besparingar lades på varsin burk med lösviktslego. Hemma finns bara duplobitarna - nu köpte de sina första "riktiga" legobitar, som bl.a. blev till en fin födelsedagstårta till mig idag. (Nä, jag fyller inte än, men damerna gillar att fira.)

Restaurangen var helt OK, en kul upplevelse med regelbundna åskväder inomhus, om än inte oförglömlig. Vad vi förglömde på vår utflykt var däremot själva stranden i Newport Beach. Så "the Wedge" har vi fortfarande inte sett... 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar din formulering "vårt kära Smögen". Är precis hemkommen från en promenad runt detta Smögen. Vackert, stilla och nästan 8 minusgrader. Flipflop och bikini känns ännu avlägset men dagarna har blivit längre och jag nöjer mig med det tillsvidare!
Låter som att ni hade en härlig dag. Kram Cecilia

Anonym sa...

Låter som ni haft en härlig dag! Mysigt!

Anonym sa...

Hej!

Evenemangstips: Om ni kan tänka er ännu en trip söderut så rekommenderar vi Laguna Beach varmt! Lite europeiskt i stilen, så ett besök där kanske kan bidra till återanpassningen till livet härborta? Vid lågvatten: Sväng ner till Crescent Bay Beach strax norr om LB och gå på upptäcktsfärd efter sjöstjärnor (det kryllar av dem!) som fångats i s.k. "tide pools" på det halvt torrlagda näset. En upplevelse... Bra matställe inne i själva stan: Zinc café på Ocean Avenue.

När vi var i Newport Beach åt vi på California Pizza Kitchen - barnen erbjöds där medlemskap i barnklubben "CP Kids" (det tyckte vi var roligt...)

/Fredde.