torsdag 5 februari 2009

Tips på lekar för en morgon på stranden

Om man är på en lång sandstrand en tidig morgon, med kilometer efter kilometer med mjuk, härlig sand som man sjunker ned till anklarna i för varje steg man tar och om man då också råkar ha med sig en repstege, två orange plastkoner, tio metallbågar som ser ut ungefär som innebandymål och ca 20 gummiband med handtag i ändarna - vad kan man göra då?
     En hinderbana! Man börjar med att hoppa hage i repstegen som ligger utsträckt i sanden, sprintar sedan allt vad man kan från den ena konen till den andra ca 50 meter bort, löper sedan häcklöpning över de tio metallbågarna och gör tio armhävningar för varje båge man har omkull, fortsätter sedan bort till en lämpligt placerad gungställning där man hoppar i sidled ut och in mellan gungorna för att sedan ställa sig på gummibanden och ta tag i handtagen och göra 20 bicepscurl. Sedan är man tillbaka vid repstegen och kör ett varv till.
     Lägger man till detta recept en 23-årig kille på tillfälligt besök, eftersom han normalt kör 08.45-passet, som efter att ha sprintat jämsides med mig i första sprinten kläcker ur sig "You're pretty fast - for an old guy!" så är tävlingen igång. Jämrans snorunge.
     Det var bara en person som hann med tio varv runt hinderbanan, innan det var dags att sprinta tillbaka till träningsmattorna - och det var inte 23-åringen. "Välkommen till det riktiga boot camp!" kunde jag med ett illmarigt leende flåsa ur mig när vi gjorde plankan strax efteråt, med tillägget: "Vi har inga sovmorgnar här!".
     Nej, jag har ingen åldersnoja. Inga attitydproblem heller. Eller hur det nu är.

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta var det roligaste jag läst på länge! Härligt med människor med självdistans!
Kram från en "Old woman", som igår mycket nöjt konstaterade att hon spinner snabbare och uthålligare än tjejerna under 30-strecket.