söndag 26 oktober 2008

The happiest place on earth?


Igår morse styrde familjerna Bjessmo och Modig ut sina motoriserade hästar i det vackra motorvägslandskapet (jag älskar de rena linjerna av en betongpåfart mot den klarblå himlen) för att möta Lundströms i Anaheim för en tripp till "the happiest place on earth". Mer än 515 miljoner besökare sedan invigningen 1955 kan ju inte ha fel! Häromkvällen grät Cecilia för att hennes dröm om Disneyland aldrig gick i uppfyllelse. Ack, så lite hon visste om den snara framtiden - två dagar senare var det redan dags för drömmen att gå i uppfyllelse.
 
Och nog blev det en riktigt sagolik dag för familjens prinsessor, från Cirkuskarusell i megaformat via kröningsceremoni med Törnrosa (Alices favoritprinsessa), Askungen (Saras favoritprinsessa) och Snövit till sagoparad med fantastiska blomsterprydda kortegevagnar med bland andra Belle (Cecilias favoritprinsessa) och Odjuret (Andreas favoritprins), Ariel och Sjöhäxan, Alice i underlandet med flera. 

De tre västerortsfamiljerna gjorde sina egna resor genom parken, med regelbundna avstämningar. Vår resa var av det mer begränsade slaget - att i 95 grader F/35 grader C synka närings- och vätskeintag för två vuxna, två barn och en småtting gjorde att vi tillbringade ganska mycket oproduktiv tid, åtminstone i termer av nyttjande av parkens attraktioner. Andreas åkte tåg två gånger runt parken, en gång med bara Jesper, en gång med hela familjen. Monorailståget gav oss en överblick över inte bara Disneyland, utan även resten av Disney resort: Downtown Disney och Disney's California Adventure. Jesper hittade sin favoritattraktion i form av en välvd bro som han målmedvetet gick fram och tillbaka över med en tålmodig förälder i handen säkert 15 gånger...

Men även utan hisnande åkupplevelser för oss vuxna så var det en upplevelse att vara där. Det är oerhört välarbetade miljöer - Cecilia och Alice spann loss av lycka över att få gå igenom Törnrosas slott - , vänliga medarbetare och vackra planteringar. Så medelålders det låter... Får väl ta igen själva åkandet när ungarna blivit större. Nu var den största behållningen glittret i tjejernas ögon när de såg prinsessorna på scen och i paraden. 

Nu har vi varit på Disneyland för första gången i vårt liv, som Cecilia lyckligt suckade när vi gick ut genom grindarna. Och vad är väl en dag på Disneyland - den kan vara uttorkande (värmen...), frustrerande (att bli avvisad vid StarWarsattraktionen efter 20 minuter i kö för att Alice är för kort när kollegor till den nitiske medarbetaren redan godkänt längden vid entrén till kön; timslånga köer till de skojiga attraktionerna; den ohöljda kommersialialismen i form av prylar, prylar, prylar - i och för sig förväntat), vråldyr... och alldeles, alldeles underbar!  

Vill du se fler bilder från vårt besök på Disneyland, se Picasaweb.

1 kommentar:

Northvillage sa...

Hallå där! Fick just en härlig flashback feeling från Disney i Orlando. En fantastisk oförglömlig familjeupplevelse som gärna görs om i Påsk.. Fårstår att tjejerna var upprymnda utav glädje och jag misstänker att de snart kommer att återvända :-) Det är väldigt roligt att följa alla spännande, roliga och innehållsrika berättelser som ni delar med er och det är inte utan att man blir sugen att åka över som jag skrev i senaste mailet. Att ni verkar anpassa er till det mesta är vi heller inte så förvånade över och ni har säkert mycket kvar att utforska. Vi tänker på Er och önskar allt gott! Kramar från Norrbysarna