söndag 25 januari 2009

Vad gör man i Kindergarten?

En vecka i höstas var Cecilia”Student of the week” i sin klass. Det innebar inte att hon hade gjort någon enastående prestation, utan att hon stod i centrum som individ.
     Till veckans första dag hade hon fyllt i en stor affisch med sitt namn. På affischen hade hon även ritat och skrivit om vad hon har för favoritmat, favoritfärg och favoritleksak, vad hon brukar leka, vad hon skulle vilja göra om hon fick önska vad hon ville m.m. Affischen satt uppe i klassrummet hela veckan.
     En av dagarna hade hon med sin favoritbok, som fröken läste högt ur för alla barnen. När hon kom hem från skolan hade hon en annan bok med sig – en bok av teckningar som alla föreställde Cecilia! Alla klasskompisar hade ritat sin egen bild av Cecilia och så hade teckningarna häftats ihop till en bok. Flera av barnen hade ritat Cecilia som en prinsessa utanför ett slott. Att de kom att tänka på det? Men flera hade också ritat henne med en glasstrut eller en ballong i sin hand.
     En annan dag hade Cecilia en ”mystery bag” med sig till skolan. Denna mystery bag var en brun papperspåse som hon hade stoppat ned saker i, så skulle de andra barnen känna med sina händer i påsen och försöka gissa vad det var. Cecilia hade stoppat i en liten Belle-docka med gul klänning, en tekanna ur samma Disneysaga och ett rött armband. Enligt Cecilia lyckades några barn gissa rätt på Belle-dockan, en klarade armbandet men alla bommade tekannan. Inte att undra på!
     Förutom att Cecilia var student of the week den där veckan är hon ju vanlig elev alla andra veckor. Då är man ju lite nyfiken på vad hon gör mer konkret en dag i skolan. För att ta reda på det har vi intervjuat henne. Hennes egen berättelse om hur en dag i skolan kan se ut kommer att publiceras inom kort på denna blogg. Håll ögonen öppna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Å det låter spännande. Ser fram emot att få ta del av intervjun!